mandag 13. oktober 2014

Sjokodrøm - dessert

En dessert i flere lag.

Sjokolademousse:(kan fint jukse og bruke en posemousse, bare følg anvisning på pakken).
100-200gr sjokolade
2-4ss melis eller sukker
2-4 eggeplommer
2-4 ss espresso (kan sløyfes, evt bruk litt pulverkaffe oppi)
2-4 dl kremfløte

Smelt sjokoladen i et vannbad, sett til side og la den avkjøles litt. Visp kremfløte og sett til side. Visp eggeplommer, sukker og kald espresso. Fortsett å vispe/røre godt mens du sakte heller i sjokoladen, vend så i kremen. Ha i porsjonsformer og sett kaldt. (Husk på at det skal lasses på med mye mer, så ikke fyll formen for mye). Kan og ha litt grovhakket sjokolade i moussen.


Nøttesprøtt :
50gr brunt sukker
50gr smør
50gr hvetemel
100gr salte peanøtter
70gr pekannøtter

Rør sukker og smør glatt, ha i melet. Grovhakk nøttene og bland i. Spre det utover på bakepapir og sett i ovnen, varmluft ca 180gr. Jeg hadde det i godt og vel 20min, men følg med. Start med 10min og ta en liten smaksprøve, skal smake ristet men ikke brent. Gjerne vend litt underveis. Det blir sprøtt når det taes ut av ovn og kjøles ned.

Kremtopping :
1pk kremfløte (jeg brukte to pakker med havrekrem istedet)
1ts vaniljesukker.

Pisk krem, ikke mest kompliserte trinnet dette.
I tillegg trenger du pulverkaffe (typ instant) og karamellsaus.

Montering : 
Sjokolademousse i bunn. Strø et solid lass med de sprø nøttene over, så litt karamellsaus over dette. En god klatt krem. Sil pulverkaffe over. Denne desserten burde helst stå kaldt i et par timer før servering, evt så lager du det kvelden i forveien. Da hadde jeg i tilfelle vurdert å tilsette kremen før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar