torsdag 28. februar 2013

Gulrotcurryaktig sak


Du trenger :

1000gr gulrot.
300gr potet.
0,5 stor purre.
1,5 stor løk.
3-5 hvitløksfedd.
1 terning kjøttbuljong.
Vann til å nesten dekke grønnsakene (muligens en halvliter vann?)
Melk, kanskje 1dl eller litt creme fraiche. (Kokosmelk?)
2 kyllingfilleter skjært i små biter.
Krydder :
Stjerneanis.
Havsalt.
Nykvernet sort pepper.
Peppermix.
Cayennepepper.
Merian.
Paprikapulver.
Hvitløkspulver.
"Hot madras curry powder".
"Garam masala".

Finhakk litt gulrot og purre, legg til siden. Skjær løk og hvitløk, fres de kjapt i gryta med litt vann (kan og bruke fett såklart, smaker nok bedre da). Ha god dæsj stjerneanis, litt havsalt og nykverna pepper sammen med løken. Ha i vann og buljong. Grovhakk gulrot og potet, ha i sammen med cayennepepper og merian. Ha på lokk og la koke til det blir mørt nok til å kjøre løs stavmikseren på. Ha i passende mengde melk, skal være litt barnemataktig konsistens på det her (:p ).  La småputre i en times tid. Kutt opp kyllingen, krydre godt med samtlig krydder nevnt i lista (ganske mye av de to siste). La det ligge en 5-10min og hvile seg før du steker det. Ha så i gulrot og purre mot slutten av koketiden(alt ettersom hvor mye tyggemotsand du liker), og så til slutt kyllingen. Rør godt og la stå litt så man ikke brenner seg noe infernalskt.

Server gjerne med ris til :)

Det ser ikke så voldsomt vakkert ut, muligens..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar