søndag 23. september 2012

Gulrotkake

Du trenger :

4 store egg
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 ss kanel
5 ss olje
5 dl revet gulrot
3 dl sukker
3 dl siktet hvetemel
Revet skall av en godt vasket appelsin, spar litt til å pynte kaken med.
Variasjonsmulighet : bruk litt limeskall, kanskje litt ingefær i røren og?

Glasur :
1 ts vaniljesukker
3 ss smeltet smør
300 gr siktet melis
250 gr romtemperert kremost
Litt revet appelsinskall til pynt.

Slik gjør du det :

Egg og sukker piskes hvit og fluffy. Ha i vaniljesukker, bakepulver og kanel. Rør litt. Ha i litt hvetemel, litt olje..rør, gjenta til alt mel og olje er brukt. Vend så forsiktig inn appelsinskall og gulrot. Ha i en smurt rund form. 
Stekes på 180gr midt i ovnen, 40 - 60min. Sjekk kaken underveis med å stikke en kakepinne i, skal ikke være masse gøgg på pinnen. Legg bakepapir over kaka om du får panikk for at den blir brent og rå. Ta av formen og avkjøles på rist, gjerne med håndkle over for å holde den fuktig. Avkjøl herligheten.

Smell stæsjet til glasuren i en bolle, bland veeeldig godt til det blir flytende herlig smørje. Klæsj oppå glasuren og pynt med revet appelsinskall.

Kan fint fryses ferdig pyntet. Frys først kaken, ta den ut og pakk den godt inn i plastfolie og pose, så inn i fryseren igjen. La den tines opp i plastfolien.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar