søndag 5. februar 2012

Sjokoladekake uten mel


Har denne i en 15cm rund form. Det blir en saftig kake, ikke så veldig fast i fisken. Men god :)







Du trenger til kaken :

250gr sjokolade
120gr smør (jeg byttet 50gr ut med cocosa extra virgin, for å få et hint av kokos som egentlig forsvant oppi alle smakene)
15ml espresso
4 store kjøleskapskalde egg
Kan ha i 50ml sukrin for ekstra sødme.
(krem, bær osv til å ha til kaken)

Sett ovnen på 170gr. Ha vann i en form og sett i, kaken skal oppi den etterpå.

Smelt sjokolade og smør/olje. Ha i kaffe og rør GODT. La den kjøle seg litt mens du lager eggedosis av egg og evt sukrin.

Sjokoladeblandingen haes i eggedosisen, bland sammen og ha over i formen. Settes i vannbadet, fordel å ha en sperre mot vannet slik som et par lag aliminiumsfolie ;) 170gr ca en times tid. Følg med underveis og stikk en kakepinne i for å se om den er ferdig (skal ikke sitte noe røre igjen på pinnen). Skikkelig dårlig plan å legge bakepapir over formen for å hindre at den blir brent i ovnen pga den lange steketiden, for vannet fra vannbadet legger seg fint under bakepapiret og drypper på kaken.


Bruker du 70% sjokolade blir den litt bitter og skarp. Jeg synes smaken ble bedre med dronningsjokolade. Serveres gjerne varm med kald krem til.
(kanskje man kan erstatte all smør med cocosa som ikke smaker kokos?)

Tilbehør : vispet krem med litt vaniljefrø/sukker i, evt litt sukrin. Friske syrlige bær eller varm bringebærsaus til?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar