onsdag 17. august 2011

Grovbrød med urter



Oppskrift (2, kanskje 3 brød)

  • 9dl vann.
  • 50gr fersk gjær.
  • 700gr hvetemel.
  • 700gr grovbakst.
  • 1,5ts havsalt smuldret opp.
  • 0,7dl olje, jeg brukte raps.
  • en god dæsj rosmarin og timian, bittebittelitt oregano (fint med eksakte mål ja?)

Løs opp gjæret i temperert vann. Tilsett krydder, olje, litt og litt mel til det blir en smidig deig. Sett til heving i 30min. OBS, dette heves noe enormt ;)

Del deigen i to og trill boller, press litt flatt. Legg det på hvert sitt bakebrett og etterheves i 30min.

Pensle så brødet med vann (jeg brukte spruteflaske med bred spredning, genialt for da kollapser man ikke brødet) og strø grovt mel over.


Stekes nederst på rist i 60min på 200c.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar