Oppskrift (2, kanskje 3 brød)
- 9dl vann.
- 50gr fersk gjær.
- 700gr hvetemel.
- 700gr grovbakst.
- 1,5ts havsalt smuldret opp.
- 0,7dl olje, jeg brukte raps.
- en god dæsj rosmarin og timian, bittebittelitt oregano (fint med eksakte mål ja?)
Løs opp gjæret i temperert vann. Tilsett krydder, olje, litt og litt mel til det blir en smidig deig. Sett til heving i 30min. OBS, dette heves noe enormt ;)
Del deigen i to og trill boller, press litt flatt. Legg det på hvert sitt bakebrett og etterheves i 30min.
Pensle så brødet med vann (jeg brukte spruteflaske med bred spredning, genialt for da kollapser man ikke brødet) og strø grovt mel over.
Stekes nederst på rist i 60min på 200c.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar