mandag 15. august 2011

Yoghurtbrød.

Yoghurtbrød

2 dl vann
1 pakke tørrgjær
5 ss nøytral olje, f.eks raps.
2 ss lys sirup
1 dl yoghurt naturell
½ ts salt
230 gr hvetemel
270 gr grovbakst
1-2 ts malt muskat/muskatblom/ingefær

+ hvit valmuefrø til pynt



Ha romtemperert yoghurt, sirup og olje i bollen. Ha i varmt vann i slik at væsken blir ca 37cm, bland i gjær. Ha de tørre tingene i og elt godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bollen. Dekk bollen og la deigen heve på et lunt sted i 30min.

Legg brøddeigen i to smurte brødformer, dekk til formene og etterhev på et lunt sted i 40min.

Stekes på nederste rist 220 i ca 30-40min.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar