mandag 8. oktober 2012

Sviskemos


Svisker er supert for trege mager, heldigvis er sviskemos veldig lett å lage!

Du trenger en pakke svisker, gjerne økologiske (fåes på helsekosten).
Ha sviskene i en kjele og ha nok vann til å dekke de. Tar du i litt ekstra, så kan du ta av det ekstra avkoket og bruke som vann i grøten.
Kok de til de er møre. Ta ut sviskene og over i en bolle, tilsett litt og litt kokevann mens du bruker stavmikseren til å få ønsket konistens. ELLER bruk latsabbmetoden : sats på at det er riktig blandingsforhold og bruk stavmikseren rett i kjelen. Går som regel greit, og siden jeg er latsabb gjør jeg dette.

Kan fryse ned i brukte steriliserte barnematglass o.l, men jeg foretrekker isbitformene fra Iherb med lokk. 
Fordelen med små kuber er at du kan lett ta av en liten bit og ha i var grøt, da avkjøles grøten kjapt og mosen tines fort. Perfekt! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar