torsdag 27. september 2012

Kvikk lunsj-kake

Kan igrunn bruke hvilkensomhelst oppskrift, men denne er kanongod :)

Flere steder på nett går denne under "Texas sjokoladekake".

400 g smeltet margarin
4,5 dl varmt vann
6-8 ss kakaopulver
9 dl sukker
1 boks rømme
4 egg
9 dl hvetemel
1 ts salt (valgfritt)
2 ts natron


Smelt smør, ha i varmt vann. Tilsett sukker og rør godt til sukkeret er oppløst.
Kjøl røra ned litt før du har i rømma.
I mellomtiden kan du sikte kakao, hvetemel og ha i en annen bolle, bland i salt og natron og sett bollen til side.
Ha egg i smør/sukkerblandingen, ett om gangen og rør godt mellom hver gang.
Tilsett så litt og litt av hvetemelblandingen og rør godt for hver gang.

Rund form, stekes på 160c 90-ish min.
(Du kan og bare lage vanlig langpannekake av denne, stek på 180gr i langpanne..ca 30min)

Glasur til rund kake som skal fylles etterpå (dobles hvis du bare skal ha langpanne) :
 50 g smeltet margarin
1ss melk
2 ss espresso/sterk kaffe
 2 ss kakaopulver
 0,5ts vaniljesukker
 175 g melis

Ha glasuren på lunken, mens kaka er varm. Stikk hull med kakepinne, så glasuren smelter..renner nedi kaka og eksploderer av godsaker inni der.  Avkjøles fullstendig. Del kaken i to, bruk 2/3 av sjokoladekremen inni kaken. Skvishj godt på plass toppen av kaken så litt av fyllet tyter ut, smør resten av av kremen rundt og oppå. Fyllet fungerer som lim for kvikk lunsjen du skal ha rundt, knekk bitene ifra hverandre og sett de pent og pyntelig inntil hverandre rundt kaken. Knyt bånd rundt for å være på den sikre siden. Tøm posene med nonstop oppå kaken.

Fyll :
Ublandet appelsinsaft til dynking, 4-5ss kanskje..
1 pk freia dronningsjokoladekrem.
Pynt :
Altfor mange pakker kvikk lunsj, jeg brukte vel 12(!!!) plater til kake på 26cm, den ble så himla høy og god at det gikk ikke å dele kvikk lunsjen i to. Får du flat kake, kan du trøste deg med at du ikke trenger så mange pakker?
Non stop eller m&m på toppen. Jeg brukte to pakker non stop.
Et pent bånd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar