søndag 5. februar 2012

Gulrotsuppe

700gr gulrot
200gr potet
1 stor løk
hvitløk etter smak. Jeg foretrekker kinesisk, bruker gjerne en halv i tilfelle.
salt og pepper
cayennepepper
rosmarin
1 blokk buljong, gjerne kjøtt. Oppløst i 6dl væske
1-2 ss creme fraiche
2 kyllingfilleter skjært i små biter.

Kutt alt i små biter, legg vekk litt gulrot som er godt kuttet hvis du liker litt klumper i suppa. Surr løk og hvitløk i smør til det blir gyldent. Ha i gulrøtter og potet + buljong. Kokes 15min til det blir mørt, mos alt med stavmikser. Stek kyllingbitene. Tilsett creme fraiche og krydder. Ha i litt mer vann om nødvendig. Kok opp. Ha i kylling, serveres gjerne med ferskt landbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar